Mixing White Injection kepada Yang berani Cantik

Hanya kepada yang berani nak cantik.. Mixing white injection... Macam2 makan suplement tak menjadi.. Janji kulit putih n cantik tp takde... Skang ni injection vit C or gluta dah biasa dan popular... Ianya hanya mencantikkan kulit bukan mengubah bentuk pipi bentuk dagu or apa2 bentuk... Arsthetic skang dah semakin advance..  Dapatkan khidmat nasihat doktor yang bertauliah untuk keterangan lanjut... Pm/watsapp ryna 012-2564655 tuk dapat kan mixing white

MIXING WHITE INJECTION





MIXING WHITE INJECTION

Dapatkan best price dari Ryna

PM/WHTP : 013-5446566

https://telegram.me/beautyhealthsolution

Produk Suntikan PUTIH yang memberikan rona PINK pada kulit Mixing White Energize Switzerland yang merupakan produk suntikan whitening original seperti detail yang terlihat pada gambar dengan kandungan lebih lengkap sebagai produk injek pemutih kulit terbaik dan membantu menjaga kadar kolagen, sehingga kulit akan nampak cerah, menjadi anjal dan lembut.

::Mixing white energize::
mengandungi

L-Glutatione 1500mg
L-Ascorbic Acid 500mg
M-Tranexamic Acid 250mg Niacin 300 mg NAC 300 mg High Alpha Lipoic Acid 200 mg
Negara Asal : Switzerland

1 box : 6 Set ( 6 Ampuls dan 6 Vial )

::Kebaikan mixing white energize ::

Memberikan rona pink pada kulit Meningkatkan daya tahan tubuh. Membuat kulit lebih putih dan cerah. Membantu peremajaan kulit. Memudarkan pigmentasi / flek2 hitam pada wajah dan tubuh. Serta mencerahkan kulit yg kusam. Mencegah kerosakan kulit akibat dari radiasi sinar matahari. Membantu menjaga kadar kolagen, sehingga kulit akan tampak bercahaya, menjadi tegang dan elastis.

Method dan Dose Pemakaian : Suntikkan satu set Mixing White Energize pada Intravena (IV) Seminggu Sekali.

Soalan Lazim

1. Berapa lama saya akan dapat lihat keputusan?
Secara puratanya setelah 2-3 kotak. Walau bagaimana pun, keputusan berbeza untuk setiap individu yang berlainan. Sesetengah dapat lihat seawal 4 kali suntik, dan sesetengah akan lambat sikit. Mungkin 2 kotak atau lebih baru Nampak kesan ketara.

2. kenapakah sesetengahnya cepat dan sesetengahnya lambat?
Kerana ianya bergantung kepada tahap metabolism badan seseorang dan kadar penyerapan sel dalam badan. Berat badan seseorang sangat berkait rapat dengan kadar penyerapan. Jika seseorang mempunyai berat badan berlebihan, kadar penyerapannya lebih perlahan kerana bahan tadi perlu melalui lapisan tisu-tisu lemak sebelum meresap masuk ke dalam sel kulit. Oleh itu bagi individu ini, mereka mungkin memerlukan lebih dari 3 kotak untuk melihat kesan yang ketara. Tambahan pula jika mereka tergolong jenis kulit sangat gelap dan kasar.

3. adakah ianya tidak elok sekiranya kita mengambil dos glutathione yang tinggi?
Tidak. Sebenarnya, jumlah dos glutathione yang tinggi perlu diberi pada individu yang memerlukannya.

4. Apakah kesan buruk jika terlebih dos glutathione?
Setakat kajian dan penyelidikan yang dilakukan, tidak pernah lagi direkodkan kesan buruk kerana overdos. Yang pastinya, kesan baik yang akan anda perolehi kerana glutathione memberikan kesan pemutihan yang bagus.

5. apa perbezaan antara suntikan glutathione dengan pil glutathione?
Melalui suntikan, bahan tadi akan menyerap terus ke dalam salur darah anda (kaedah iv) dan ini membolehkan ianya diserap sepantas darah anda bergerak ke seluruh badan anda. Berbanding dengan kaedah makan (pil), kaedah ini lebih perlahan kerana bahan tadi perlu melalui salur penghadaman, bercampur dengan makanan yang anda makan, dihadam bersama dan kemudian barulah segala nutrien dan zat-zat tadi akan disalurkan ke bahagian-bahagian yang diperlukan. Sepanjang tempoh penghadaman, sehinggalah proses penyerapan tadi, bahan-bahan yang dibawa bersama akan berkurang seiring dengan proses-proses yang terlibat. Ini kerana sebahagian besar bahan tadi telah hilang dan lenyap sebelum sempat ianya disalurkan ke sel kulit anda.
Katakan anda mengambil pil glutathione 1000mg, anda hanya akan menyerap 200mg sahaja kerana selebihnya hilang ketika proses penghadaman dan metabolisasi.

6. Bagaimanakah proses suntikan glutathione bertindak?
Sebatian unik glutathione mengubah pigmen melanin gelap menjadi cerah dan mengurangkan kepekatan melanocytes(bahan yang menghasilkan melanin gelap). Jumlah melanin kurang akan menghasilkan kulit yang lebih cerah. Proses pemutihan ini bermula dari dalam(lapisan dermis) ke luar(lapisan epidermis). Proses pemutihan akan dialami bermula dari kepala hingga ke kaki yang membawa maksud anda akan mengalami pemutihan kulit untuk seluruh badan anda.
Seperti yang diketahui secara saintifik, kulit manusia mempunyai 3 lapisan asas. Lapisan paling dalam adalah dermis yang bertanggungjawab menghasilkan sel kulit yang baru. Lapisan tengah adalah hipodermis yang terdiri daripada sel-sel yang telah matang dan bersedia untuk menjadi lapisan paling luar. Dan lapisan terakhir adalah epidermis yang mana lapisan nipis ini terdiri daripada sel-sel kulit mati, rosak dan juga adalah benteng pertama yang akan menerima sinaran uv secara terus. Ini adalah salah satu sebab kenapa kesan awal pemutihan mengambil masa untuk dilihat.

7. Bolehkah saya berhenti menggunakan suntikan glutathione sebaik sahaja saya mendapat hasil yang saya ingini?
Ianya terpulang pada anda. Walau bagaimanapun, anda perlu ingat glutathione bukan sahaja agen pemutihan, ianya juga amat baik untuk kesihatan anda. Sebagai ‘master antioksidan’, ianya akan meningkatkan keupayaan system imun dan menolong menghalang penyakit kanser terutamanya kanser hati. Tanpa perlindungan glutathione, sel tubuh akan cepat mati, membuatkan manusia makin cepat tua, dan mengakibatkan mereka berhadapan dengan risiko pemgumpulan toksin yang mendorong kanser hati.

8. Adakah kesan pemutihan glutathione adalah bersifat kekal?
Kesan pemutihannya bersifat kekal hanya jika anda kurang terdedah dengan sinaran matahari. Anda tidak akan kembali menjadi kulit sebelumnya walaupun anda berhenti mendapatkan suntikan atau pil. Walau bagaimanapun, akan berlaku kecenderungan anda menjadi sedikit gelap(tan) atau gelap bergantung kepada berapa lama anda terdedah dengan sinaran matahari dan lain-lain elemen yang boleh menyebabkan kulit menjadi gelap.

9. Adakah pendedahan di bawah sinaran matahari akan mempengaruhi proses pemutihan?
Ya, ianya akan membuat proses tersebut menjadi lebih perlahan disebabkan proses pembentukan melanin yang berterusan. Jika anda mahu keluar dari rumah di bawah cahaya matahari yang terik, pastikan anda memakai sunscreen 40 hingga 80 SPF.

PERHATIAN : Kesemua produk Vitamin C Injection Solution – Kecantikan & Kesihatan Kulit Melalui Suntikan ini, mestilah mendapat nasihat daripada doktor yang bertauliah terlebih dahulu berkenaan dengan cara penggunaan dan suntikannya. Setiap suntikan yang ingin dilakukan mestilah melalui doktor yang bertauliah dan atas nasihatnya. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang implikasi atau penyalahgunaannya

Promotion Year End Coming ~ October 2013 Promo

Salam semua awekx - awekx comel...

Sempena nak Hujung tahun tak berapa nak hujung ni... Pusat Kejelitaan Mira buat banyak promotion.

Accually sebenarnya nak training student praktikal yang ade kat salon kak Mira. Harap semua beri sokongan lah ye... Student dari Kolej WiT... mereka memang pandai dalam bidang kecantikan... kak mira dah test siap2... kolej ni melahirkan student yang berkualiti.... tak rugi datang untuk merasai service dari student ni....

Antara Promo yang available bulan ni...

~~ Normal Facial RM25
~~ Manicure + Pedicure RM50
~~ Facial Resdung RM30
~~ Reflexology RM15 setengah jam

Manicure + Pedicure
RM50




Facial Resdung
RM30



 Reflexology RM15
setengah jam



Mandi Garam




Kulit Kering Kusam... Eeeuuuuwwww!!!!

U ols caya tak kalo saya cakap... kebanyakan kite skang ni mempunyai kulit kering....? Kulit kering kalo dibiarkan dan diteruskan kering lama kelamaan akan menyebabkan kulit nampak kusam, muncul garis2 halus... bukan halus lagikk.. garis2 kedut yang jelas dan nyata. Kadang2 menyebabkan kulit menggelupas. Sakit tak hati tenggok kedutan di muka... huuuuu.... tensionnn..!!
Jangan menggelabah ye... mesti ade cara di setiap masalah~~ ok cube buat cara-cara ni.. kekalkan kulit sihat dan lembap dan muda dan remaja dan.... cantikkknye aku cam emma maembong... :P


  • cube chek balik pencuci muka yang u ols pakai...?? sesuai ke tak? Punca utama kulit kering ialah pencuci muka kite tak sesuai dengan kulit kita... uwaaa... tensionnnnn nyeeee....





  •  Minum air cukup tak..? haaa... berapa liter sehari u ols minum air..? Minum air masak sekurang2 nye dua liter... atau 8 gelas sehari... Lepas tu elakan minum coffee, minum alkaho

  • Letak masker kat muka... nak yang original letak lah masker buah avocado... Kaya dan mewah dengan vitamin E. Yang ini ialah minyak vit E dari Organic aid... I love this... love an love it...




  • Makan makanan yang kaya beta carotene seperti lobak merah dan putih, bayam, mangga, buah betik dan buahan lain. Beta carotene ialah Zat anti oksidan suntuk melawan zat Radikal Bebas yang berasal dari zat-zat racun. SNE beautskin ialah suplemen yang terbaik kerana kaya dengan beta carotene. This what i love.. love.. and love it... 


  • Gunalah pelembap muka, sekerap yang mungkin. Pelembap muka yang sesuai dengan kulit sangat penting. ye lah.. try produk ni.. produk tu semua tak berkesan konon.... tak puas hati... so terpaksa lah try satu-satu kan... ini cadangan pelembap muka... I loveeeeee it.......... Neutrogena Hydro boos water gel... kulit muka titewww ngammmm ngan yang ni lahhhh..... syuuukkeeeee....


  • Elakkan stress, elakkan tidur lewat, elakkan mandi air panas, amalkan gaya hidup sehat. 

  • Dan yang paling penting..!!!! Penggunaan mekap yang kerap memang menyebabkan kulit kering.. So, pilih lah mekap yang tepat. Jangan main beli je... muehhehehe... takutttt kulit kering... Fobia... hahha... sbb kulit daku pernah kering semusim winter...










Rawatan Jerawat Hilang tanpa kesan


Apa itu Jerawat..?

Sejenis penyakit kulit yang kronik.
Tumbuh apabila liang kulit atau liang roma yang tersumbat dan memerangkap kotoran.
Terjadi di dalam lapisan kulit.
Boleh tumbuh disebabkan oleh ketidak seimbangan hormon, persekitaran, dan tekanan.
Tidak berjangkit dengan sentuhan dan boleh dihidapi secara turun-temurun.

Punca jerawat  tercipta adalah kerana banyak kotoran sedang berlapik di bawah permukaan kulit, di mana tunjangnya jauh bersambung kepada sarang resdung yang bertempat di sekitaran tengkuk. Kawasan ini berupaya menyimpan banyak stok kuman. Jerawat selalu datang dalam keadaan bernanah. Jerawat batu paling berkait rapat dengan gejala resdung.

Ini ialah Regular customer Pusat Kejelitaan Mira yang kerap datang membuat rawatan Resdung dan Facial Acne Treatments.

1) Minggu pertama ~~ Keadaan Muka yang bengkak dan jerawat yang masih aktif.

2) Minggu ke-4      ~~ Jerawat hidup telah mati dan kecut.

3) Minggu ke-8      ~~ Jerawat yang membengkak telah hilang dan parut jerawat kian pudar.



Facial Acne Treatments kami sangat berkesan, dan ramai yang telah merasainya.
Harga : Facial Acne Treatment RM120 sekali rawatan
            Package Facial Acne Treatments RM800 Untuk 8 kali rawatan
            + Free Sauna Herbs 3x
Hubungi Pusat Kejelitaan Mira untuk mendapat rawatan ini  012-6739304.




Basic Make-up steps By Fairy


Ramai orang tak suka make-up sebab leceh.. sebab tak reti.... sebab make-up pun tak cantik pun resultnye....

Sebelum dan selepas Make-up




Ok Fairy share step step makeup yang boleh merubah muka.... Yang hidung kemek boleh tinggi, yang mata sepet boleh jadi besorrr...

1- cuci muka bersih2.
2- fix spray by MAC. tujuan untuk makeup tahan lama. lekat glowing glowing


3- apply moisturiser. untuk memastikan kulit lembap dan tidak kering
4- Make-up base by sephora. letak dan sapu ke seluruh muka kecuali kelopak mata



5- Eyeshadow base by Urban Decay. memastikan eyeshadow tahan lama dan tak bercapuk akibat peluh dan minyak.
6- Liquid Foundation by Shu Uemura. 


7- Sapu ke seluruh muka dengan lembut dan arah yang betul. texture yang sangat halus, kulit kelihatan flawless.
8- Concealer by Maybeline. letak bawah mata dan kat tempat-tempat yang nak cover. Sapu dengan lembut dan rata


9- Letak Cream Concealear by Sephora ke tempat bulu kening yang tidak dikehendaki. Sapu rata sehingga bulu kening tidak kelihatan
10- Sikat bulu kening dengan kemas kemudian lukis kening dengan kaedah yang betul.


11- Eyeshadow by Elianto dan Maybeline dan Miss Rose. blend blend blend…. Nanti saya share pasal eyeshadow.


12- Eyeliner by Sephora.
13- Lentikkan bulu mata.
14- Mascara by Maybeline


15- Dolly eyelash. pastikan saiz panjang kelebaran bulu mata sesuai dgn mata kita. gunting kalo ade lebih, baru letak gam
16- Shading guna warna gelap. shimering bronze powder by sephora
     Sheer Shimer blusher by in2it code colour : 06 dan 04. saya blend keduanya supaya kelihatan
      macam pipi dolly.
     Highlighting compact powder by Sephora. Ini lah rahsia muka nampak glow shine shine. pakai
      secukup rasa 
      jangan berlebihan kerana akan memberi effect yang tak neutral.


17- Shading kat hidung. biar hidung kelihatan tinggi. warna gelap kat kiri kanan. warna putih highlight kat tengah.
18- Lipstic by Revlon colour code : 005 sugar frosting.
Last sekali jangan lupa spray lagik guna Fix Spray By MAC. Maka up tahan lama dan kelihatan neutral.



Semua bahan - bahan di atas hendak lah digaul secukup rasa sahaja. Blend blend blend dengan tenang dan lemah lembut. :D
Selamat mencuba…. Jom Cantik Cantik pagi raya. 

RAMADHAN SPECIAL KETUPAT 55 DAN KETUPAT 88

Semoga kedatangan Ramadhan di tahun ini amalan kite lebih baik dari amalan kite di tahun yang lepas. Alhamdulillah Ramadhan ni banyak member makna dalam hidup saya....

Sesungguhnya saya percaya... perancangan kita yang penuh cita-cita tidaklah sehebat perancangan Allah yang penuh cinta. Walau pun kita sibuk berkerja dan berniaga or sibuk melakukan apa sahaja di harap kita tak lupa berdoa dan terus berdoa meminta apa sahaja di bulan Ramadhan yang penuh berkat ini. Semoga apa yang kita harapkan menjadi kenyataan.

Awak semua dah datang belum Pusat Kejelitaan Mira..? lokasi sek 23 Shah Alam. Pakej menarik ketupat 55 dan ketupat 88 untuk Ramadhan Special. Rugi tak ambik peluang ni. Time time cam ni je kak mira nak letak harga murah. Konsep berniaga sambil beramal. :D :D so semua orang boleh merasa perkhidmatan kecantikan.... :DApa yang best.... Pakej ketupat 55...Hair Spa Treatment. Ramai customer suka... Datang dua tiga kali buat Hair spa treatment ni. siap cakap... "bestnye ilang masalah~~"



Ramadhan Special ketupat 55. Apa yang RM55 tu...?? 
Ade 3 pakej best ketupat 55....
rasa nak amik ketiga2 nye. pon boleh... :D


 Ini ialah kebaikan Hair spa treatment.

1) Menghiangkan stress

kepala adalah pusat urat saraf yang paling utama dalam tubuh kita, stress berlaku karena tekanan kehidupan modern, gaya hidup tidak teratur, aclcohol dan tembakau, kopi, stimulasi makanan pedas, kebanyakan orang memiliki ketegangan saraf tidak mudah untuk bersantai, sakit kepala, sukar tidur, akumulasi berlebihan tekanan dari kepala.

2) Memperkuat Drainase limfatik
Sistem limfatik tubuh adalah siklus metabolik yang paling penting, terutama bertanggung jawab untuk racun yang dihasilkan oleh pengecualian pertukaran sel. Operasi dari sistem limfatik akan terjejas karena stress. Kebiasaannya sekitar area kepala dan leher, memerlukan drainase limfatik detoks urutan untuk melepaskan tekanan dan memperkuat toksin metabolism. Pengaliran darah yang baik akan membuat jaringan di sekitarnya penuh dengan oksigen yang menghilangkan racun.

(3) Mencegah Penuaan Kulit Kepala
Penuaan kulit kepala lebih cepat berbanding bahagian kulit lain dari tubuh kita. kulit kepala kendur akan menyebabkan jatuhnya kulit sekitar mata dan mulut. Kedutan akan muncul pada dahi. Kulit kepala juga akan muncul masalah ketidakseimbangan dalam sekresi sebum yang akan menyebabkan rambut gugur.

(4) Menjaga Kulit Kepala dan rambut Sihat

Kelemumur berlaku bila seseorang itu mengalami pertukaran kulit kepala baru dua kali lebih pantas dari yang sepatutnya. Jangka masa normal untuk kulit kepala bertukar kulit baru adalah 28 hari. Tapi untuk sesetengah orang, dia hanya memerlukan 11 hari sahaja untuk kulit kepalanya bertukar baru.So, belum sempat kulit yang lama mengelupas habis, kulit yang baru tu pulak mengelupas lagi. Tu yang terjadinya kelemumur.
Punca lain pula adalah kerana pertumbuhan kulat jenis Pitirosporum Ovale yang biasa terdapat pada kulit dan kulit kepala. Penghasilan sebum (minyak semula jadi) yang terlalu berlebihan juga punca utama kulat ni semakin aktif untuk tumbuh. Sebab lain adalah disebabkan perubahan horman selepas mancapai usia akil baligh dan kulit kepala yang terlalu berminyak.

Ramadhan special Ketupat 88. pun ade 3 pakej.
1) body scrub + Body mask + shoulder massage
2) Facial +slimming
3) rebonding + treatment + hair cut

Best tak... best tak... best kan... mai lah cuba... memang puas hati.. di jamin puas hati :D



PUSAT KEJELITAAN MIRA
No 84, Tingkat 1,
Jalan Pelabur A,
40300 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
(berdekatan Carefour dan Sen Heng sek 23) 012-6739304 / 012-2564655 https://www.facebook.com/pusatkejeliataanmira 




Search This Blog

Powered by Blogger.

Rindu Setengah Mati

Follow Me